Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi? Et

Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köftenin besin değerleri? Etli çiğ köfte yapılışı?

10

İstanbul

Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köftenin besin değerleri? Etli çiğ köfte yapılışı?

Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köftenin besin değerleri? Etli çiğ köfte yapılışı?, Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köftenin besin değerleri? Etli çiğ köfte yapılışı?
Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köfte kaç kalori? Etli çiğ köfte yapılırken dikkat edilmesi gerekenler? Etli çiğ köftenin püf noktaları? Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köftenin besin değerleri? Etli çiğ köfte yapılışı? İyi bir çiğ köfte yapmak istiyorsanız çiğ köfteye konulacak kırmızı etin içindeki sinirlerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Çiğ köftenizi yaparken kullanılacak olan bulgurun sert olmasına dikkat edin. 21.04.2017
Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi?  Etli çiğ köftenin besin değerleri? Etli çiğ köfte yapılışı?

ETLİ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ? ETLİ ÇİĞ KÖFTE YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER? ETLİ ÇİĞ KÖFTENİN PÜF NOKTALARI? EVDE ETLİ ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR? ETLİ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ?

Son zamanlarda heryerde karşımıza çiğ köfte dükkanı çıkmakta. Nasıl yapıldığı, içinde hangi malzemelerin olduğu pekte bilinmemekte. Gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, az bir maliyetle evinizde yapabileceğiniz Etli çiğ köfte tarifi... Rivayete göre; Nemrut'un emri ile hiçbir evin bacasının tütmemesi üzerine ateşsiz yemek pişirilmeye başlanmasıyla yapıldığı iddia edilir. Bulgur, et ve acı başta olmak üzere pek çok baharatın yer aldığı lezzetli tarifi birlikte yapmaya hazır mısınız?

100 Gram Etli Çiğ köftenin Besin Değerleri

  • Enerji: 103 kalori
  • Karbonhidrat: 5.38 gram
  • Protein: 10.66 gram
  • Yağ: 4.31 gram
  • Kolesterol: 0.07 mg
  • Sodyum: 158 mg
  • Potasyum: 277 mg
  • Kalsiyum: 28 mg
  • Vitamin A: 121 mg
  • Vitamin C: 20.24
  • Demir: 1.71 mg

cig-kofte-tarifi-1

Malzemeler

  • 250 gram yağsız kıyma
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 4 adet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet kırmızı sivri biber
  • 1 adet limon
  • 1/2 çay bardağı acı kırmızı pul biber(isot)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Püf Noktası

Yoğurma esnasında çiğ köftenin elinize yapışmaması ve kıvam alması için; buz kullanabilirsiniz. Buz suyunu yavaş yavaş saldığından bulgur ve kıyma daha kısa sürede özleşecektir.

Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı ve sarımsakları incecik doğrayın. Bıçak sırtı ile zırh gibi kıyarak tekrar üzerinden geçin. Limon kabuğunun beyaz kısımlarını almadan sarı kısımlarını uzun ince parçalar halinde kesin.
  • Çekirdeklerini çıkartıp, gelişigüzel doğradığınız kırmızı sivri biberi mutfak robotundan geçirin. Taze soğanları ve maydanozu çok ince kıyın.
  • İki defa çektirdiğiniz yağsız kıymayı, yüzeyi tırtıklı bir çiğ köfte tepsisine alın. İncecik doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları, biber salçasını, domates salçasını, limon kabuğu parçalarını, tuzu, karabiberi, kimyonu ve acı kırmızı toz biberi ekleyin.
  • Köfte yoğurur gibi tüm malzemeyi iyice özleşene kadar elinizle karıştırarak yoğurun. Üzerini streç film ile kaplayarak 1 saat kadar bekletin.
  • 1 saatin sonunda limon kabuğu parçalarını içerisinden çıkartın. Yıkamadığınız ince bulguru ekleyin ve avuç içinizle bastırarak uzun süre yoğurmaya devam edin.
  • Yoğurma işlemi esnasında kuruyan bulgura azar azar rendelenmiş domates ve kırmızı sivri biber püresi ekleyerek yoğurma işlemini sürdürün.
  • İncecik kıydığınız taze soğan ve maydanozları ilave edin. Son olarak; zeytinyağı ve arzuya göre ½ çay bardağı suyu ekleyerek iyice kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin.

Hazırladığınız çiğ köfte harcından parçalar kopartarak avuç içinizde elinizle sıkın. Şekil verdikten sonra yeşilliklerle birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Göbek marul yaprakları üzerinde maydanoz ve limon ilavesiyle birlikte servis edebilirsiniz.

Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köfte kaç kalori? Etli çiğ köfte yapılırken dikkat edilmesi gerekenler? Etli çiğ köftenin püf noktaları? Evde Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi? Etli çiğ köftenin besin değerleri? Etli çiğ köfte yapılışı?

Yorum Ekle
Yukarı Git