EKPSS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılacak? 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek Mi?

EKPSS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılacak? 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek Mi?

EKPSS puan hesaplaması nasıl yapılacak? İki yılda bir düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 28 Nisan 2024 Pazar günü; yani bugün sabah yapıldı. Sınav soruları ve cevap anahtarının açıklanmasının ardından adaylar puanlarını nasıl hesaplayacaklarını internet üzerinden araştırmaya başladılar. EKPSS puan değerlendirmesi nasıl yapılacak? 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?

EKPSS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır? Bugün 115.000 öğrenci Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda ter döktü. Adaylara 30 Genel Kültür; 30 Genel Yetenek olmak üzere toplamda 60 soru soruldu. Ve 60 dakika süre verildiç Sınav bittikten sonra yayınlanan EKPSS soruları ve cevap anahtarı ile kendi verdikleri cevapları karşılaştırmak isteyen adaylar, sonrasında puan hesaplaması yapmak istediler. Ancak bunu nasıl yapacaklarını bilmiyorlardı.

EKPSS puan hesaplaması her ders için ayrı ayrı yapılacak. Ağırlıklı puanlar 40 - 100 arasında olmak kaydı ile puanlara dönüştürülecek. Ve sınava giren engelli adayların ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi puanları belirlenmiş olacak. Peki bu işlem nasıl yapılacak? 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

EKPSS Puan Hesaplama

EKPSS puan hesaplama işlemi sorasında, sınav sırasında uygulanan iki testin puanları ayrı ayrı değerlendirilecek. İlk olarak sınava giren adayların, testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları toplanacak. Ve sonrasında dört yanlış bir doğruyu götürecek. Geriye kalan doğru cevap sayısı, adayın ilgili testten almış olduğu ham puanın belirlenmesini sağlayacak. Ham puan sayesinde, o testin ortalama ve standart sapması hesaplanacak.

Elde edilen ortalama ve standartsapma kullanılarak, tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan puanlar hesaplanacak. Bu şekilde hesaplanan standart puanlar, her iki testin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak, sınava katılan adayların ağırlıklı puanları hesaplanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum