EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Kaç Yıl Geçerli Olacak?

EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Kaç Yıl Geçerli Olacak?

EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? 28 Nisan 2024 Pazar günü yapılan ve hemen sonrasında soruları ve cevap anahtarı da erişime açılan EKPSS için şimdi en çok merak edilen konu sonuçların ne zaman açıklanacağı. Adaylar her ne kadar kendi çaplarında puan hesaplaması yapmaya çalışsalar da ÖSYM tarafından açıklanacak olan puanları, kamu kurumlarına yerleştirilmeleri sırasında geçerli olacak.

EKPSS sonuçları, 28 Nisan 2024 Pazar günü yani dün sınava giren Kamu personeli olmak isteyen tüm engelli adaylar ve yakınları tarafından merak ediliyor. Buna yönelik olarak ÖSYM tarafından, sınavın tamamlanmasının sonrasında sınav soruları ÖSYM AİS üzerinden yayınlandı. Sınav soruları 8 Mayıs 2024'e kadar cevap anahtarı ile birlikte erişime açık kalacak. Kamuoyu ile de soruların %10'u yine ÖSYM tarafından paylaşıldı.

Bu aşamada biz de size EKPSS puan hesaplama ile ilgili bilgilerden söz etmiştik. Aşağıdaki linke tıklayarak gözden geçirebilirsiniz.
https://www.mebhocam.com.tr/gazete-hocam/ekpss-puan-hesaplamasi-nasil-yapilacak-4-yanlis-1-dogruyu-goturecek-mi-h21895.html

Şimdi ise en çok merak edilen konu EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı. Her iki yılda bir düzenlenen ve yapılan sınavla elde edilecek puanların 4 yıl boyunca kullanılabileceği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı içerisinde Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarında 30'ar soru olmak üzere toplamda 60 soru yer aldı. Adayların eğitim ve engel durumlarına göre hazırlanan soruların yanıtları için de kendilerine 60 dakika süre verildi.

EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

EKPSS sonuçları 23 Mayıs 2024 Perşembe günü ÖSYM AİS sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM AİS şifreleri ile hesaplarına erişim sağlayarak sınav sonuçlarını görebilecekler.

EKPSS sonuçları dört yıl geçerli olacak olmasına karşın, bu süre içerisinde yeni bir EKPSS yapılamaz ise sonuçlar bir sonraki EKPSS'ye kadar da geçerliliğini koruyacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.