Çift maaş alan emekli iki ayrı promosyon alabilir mi?

Çift maaş alan emekli iki ayrı promosyon alabilir mi?

Kamu bankaları, emeklilere zamlı promosyon ödemelerine başladı. Bu ödemeler, emeklilerin bankalarda 3 yıl kalma şartıyla 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiyor. Peki çift maaş alan emekli iki ayrı promosyon alabilir mi?

Kamu bankaları, emeklilere zamlı promosyon ödemelerine başladı. Bu ödemeler, emeklilerin bankalarda 3 yıl kalma şartıyla 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiyor. Promosyon anlaşması için başvurular zaten başlamış durumda. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'a göre, emeklilere başvuru süreci konusunda herhangi bir sınırlama yok; başvurdukları tarihten itibaren 3 yıllık bir anlaşma yapılıyor.

Emekli maaşını alanların yanı sıra ölen anne, baba veya eşten dolayı emekli maaşı alanlar da bu promosyondan yararlanabiliyor. Ayrıca, promosyon sözleşmesi güncellemeleri ATM, SMS, telefon, e-Devlet veya doğrudan şubeye giderek yapılabiliyor. Sosyal güvenlik sisteminde 2 ayrı maaş alma hakkı bulunmaktadır ve bu nedenle çift promosyon alınabilmektedir. Yasal mevzuatta bu dul ve yetim aylığı olarak geçmektedir.

Emekli maaşı miktarı promosyon ödemesini belirlerken, dul ve yetim maaşı alanların promosyon ödemeleri 5.000 TL'den başlayıp, 12.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Eğer bir emekli, önceden imzaladığı promosyon sözleşmesini yenilerse, kalan süre için cayma bedeli üzerinden hesaplanan bir ödeme alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum