Pomem Mezunları Komiser Olabilir Mi?

Pomem Mezunları Komiser Olabilir Mi?

Polis mesleki eğitim merkezlerinde öğrenci olabilmek için yapılan başvurular geçtiğimiz günlerde sona erdi. POMEM olarak kısaltılan polis mesleki eğitim merkezlerinden mezun olan polisler hangi rütbe ile mezun olmaktadırlar? Komiser olabilme şansları var mıdır? Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan polis mesleki eğitim merkezleri öğrenci alımı için bu yıl da süreç başladı. POMEM olarak kısaltılan polis mesleki eğitim merkezlerinden mezun olan öğrenciler mesleğe polis memuru olarak giriş yapacaklardır.
Söz konusu polis memurlarının meslekte yükselebilmeleri ve Polis amiri yani komiser yardımcısı, komiser, baş komiser olabilmeleri de mümkündür.

3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu’nda polislikten komiser yardımcılığına geçiş “İhtiyaç hâlinde meslekte fiilen iki yılını dolduran lisans mezunu polis memurları arasında yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanlardan, Polis Akademisi Başkanlığınca düzenlenecek ilk derece amirlik eğitimini başarıyla bitirenler Komiser Yardımcılığı rütbesine atanır.” şeklinde olmaktadır.

Yukarıda belirtilen PAEM sınavına girebilmek için gereken şartlar;

En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,

* Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile kırk beş yaşından gün almamış olmak,

* Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,

* Son iki yıl içinde kısa süreli durdurma cezası ve meslek yaşantısı içerisinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak,

* Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.