YKS sınav takvimi, adaylar YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

YKS sınav takvimi, adaylar YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

YKS Sınav Yerleri 2024 hakkında merak edilenler artmaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınav giriş yerleri ve belgelerinin ne zaman açıklanacağı, özellikle üniversite sınavı hazırlığı içerisinde olan adayların gündemindeki en önemli konular arasında yer alıyor. Peki, ÖSYM sınav giriş belgesi henüz açıklandı mı, yoksa ne zaman açıklanacak?

2024 YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS, üç ayrı oturumda gerçekleştirilecek büyük bir sınav maratonudur. 2024 YKS tarihleri olarak 8 ve 9 Haziran belirlenmiş durumda. Sınav giriş yerleri ise adayların, ÖSYM AİS sistemi üzerinden erişim sağlayabileceği bilgiler arasında.

Sınavdan yaklaşık 10 gün önce, yani Mayıs ayının son haftalarında, adaylar https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sınav giriş belgelerini ve yer bilgilerini öğrenebilecek.

ÜNİVERSİTE SINAVI TARİHLERİ

  • YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 8 Haziran 2024 (Cumartesi), saat 10.15, süre 165 dakika
  • YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 9 Haziran 2024 (Pazar), saat 10.15, süre 180 dakika
  • YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 9 Haziran 2024 (Pazar), saat 15.45, süre 120 dakika

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.