Bakan Tekin bu kez kararlı! Yeni tasarım E-Okul kararı…

Bakan Tekin bu kez kararlı! Yeni tasarım E-Okul kararı…

Türkiye'nin her ilinde milli eğitime bağlı olarak hizmet veren okullarda eğitim gören öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci velisini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in “sosyal medyada tartışılıp konuşuluyor” diyerek gündeminde yer verdiği yeni sistem, e-okul kararı ve velileri etkileyen yönü detaylarıyla haberimizde…

Bakan Tekin okul ziyaretleri kapsamında rotasını Iğdır'a çevirdi. Iğdır'da öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Tekin, günü Iğdır Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Eğitim yöneticileri toplantısı ile tamamladı.

O toplantı sırasında yaptığı açıklamalar öğrenci ve velileri de ilgilendiriyordu. Eğitim alanında Iğdır'a yapılan yatırımlara dikkat çeken Tekin, bölgenin gelişimine yönelik yeni yatırım programları olduğunu dile getirdi.

Öğrencisi olan Veliler için Yeni Dönem Başladı!

Söz dönüp dolaşıp e-okul sistemi üzerinde yapılan değişiklik öğrenci ve velileri ilgilendiren o karara geldi. Bakan Tekin “okullarda artık velilerin sınıf koridorlarında ya da kapılarında beklemesini istemiyoruz” diyerek veli randevu sisteminin hayata geçirildiğini söyledi.

Atılan bu radikal adım ile aslında okul içerisine giren velinin yaşatabileceği sorunlara karşı önlem alınması istendi. “Farklı sorunlarla karşılaşmamak için velilerimizin görüşmelerini okulun içerisine girmeden yapmasını istiyoruz” diyen Tekin, “Altyapımız hazır. E-okul üzerinden veli randevu işlemini hayata geçirdik. Bütün hafta gündemde olan bir konuydu. Tartışıldı ve konuşuldu” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum