İstifa eden okul müdür yardımcısının yeniden öğretmen olma hakkı

İstifa eden okul müdür yardımcısının yeniden öğretmen olma hakkı

Okul müdür yardımcısı olarak görev alırken istifa ederek dilekçesini veren öğretmenin ataması nasıl yapılır?

Hukuki olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak eğitim veren kurumlardaki Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği yönetici olarak görevlendirileceklerin hükmünü belirlemiştir. Okul müdür yardımcılarının ataması ile ilgili 7. madde hükmünde yer verilen ifadelerde isteğe bağlı görevden istifa etmenin ardından yapılacak işlemlere değinilmiştir.

Yöneticilik görevini üstlenirken isteğe bağlı olarak görevinden ayrılanlar bulunduğu eğitim kurumunda yeniden öğretmen olarak görev alabilir mi?

İstifa Eden Müdür Yardımcısının Durumu!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak çalışan müdür yardımcıları görevin ağırlığı başta olmak üzere mesleki deformasyon gibi farklı kişisel sebeplerden kaynaklı olarak görevini bırakmak isteyebiliyor.

Öğretmenlik görevini sürdürürken müdür yardımcılığı yapmaya başlayan bir kişinin görevden istifa ettikten sonra yeniden öğretmenliğe dönüp dönemeyeceği de çokça merak ediliyor. Konu ile ilgili Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 26. maddesi şunu söylüyor:

“Yöneticilik görevinden isteği üzerine ayrılanlar bulunduğu eğitim kurumunda kendi alanında açık norm kadro olması ve istemesi halinde öğretmen olarak atanabilir. Öte yandan il ve ilçe içinde duruma uygun bir eğitim kurumuna da geçiş yapabilir.”

Yeniden Görevlendirmede 1 Yıl Şartına Dikkat!

Yöneticilik görevini can güvenliği, aile birliği, sağlık durumu gibi mazeretlerden kaynaklı olarak yer değişikliği talebinde bulunanlar, 4 yıllık görev süresi dolmadan kendi isteğiyle yönetici görevinden ayrılanlar ayrıldıkları tarihten itibaren değerlendirme başvuru tarihine son günü itibariyle 1 yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirmek üzere yeniden başvuruda bulunamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum