Öğretmenlikte 1 yılını doldurmayan eş durumu tayini isteyebilir mi?

Öğretmenlikte 1 yılını doldurmayan eş durumu tayini isteyebilir mi?

2024 yılı eş durumu tayini ne zaman? 1 yıl dolmadan eş durumu tayini istenebilir mi?

Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile korunan aile birliğinin korunması amacıyla gerçekleştirilen eş durumu tayini talebinde bulunan bir memur eşinin çalıştığı görev yerine atamasını isteyebilir. Eş özrü nedeniyle tayin durumu için belirli bir çalışma süresini tamamlamış olmak gerekir. Eş durumu tayini başvurusu yapılmış olmasına rağmen talep reddedilebilir. Böyle bir durumda ne yapılmalıdır?

Eş durumu tayini hakkı kanunlarda evliliğin nikah akdi ile başlamış olması ile geçerliliğe ulaşır. Nikah tarihi itibarıyla gerekli evraklar bir araya getirildiğinde eş durumu tayin başvurusu yapılabilir. Başvuru yapılmış olmasına rağmen reddedilmiş olunabilir.

Eş Durumu Tayini Ne Zaman Geçerli Olur?

Böyle bir durumda yasal mevzuat kapsamında eş durumu tayini nedeniyle talebin reddine dair iptal davası açılabilir. Eş durumu tayininden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları da karşılaması gerekir. Başvuracak kişinin son iki yıldır en az 360 günlük prim şartını karşılamış olması yeterlidir. Eş durumu tayini için 2017 yılı öncesinde istenen hizmet puanı şartı artık talep edilmiyor.

2024 Yılı Eş Durumu Tayin Başvuruları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme süreci için ön başvurular, 2 ve 8 Ocak tarihleri arasında alındı. Tercih başvuruları ise 13 ve 17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. Atamalar MEBBİS üzerinden yapılan kurum tercihi sonrası 18 Ocak tarihinde tamamlandı.

Yeni Atanan Öğretmenin Tayin Hakkı

Yeni atanan bir öğretmen aday öğretmen hükmündedir. Şartları karşılayıp eğitim aldığı kurumda 1 yıllık görev süresini doldurduğunda, Bakanlığın özre bağlı yer değiştirme dönemlerinde yaptığı duyuruları takip ederek aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği isteğinde bulunabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum