YÖK’ten infial yaratan denklik kararı! YKS şartı kaldırıldı!

YÖK’ten infial yaratan denklik kararı! YKS şartı kaldırıldı!

Yurt dışında yüksek öğrenim görmek isteyenler için tartışmalı olan konu YÖK tarafından karara bağlandı. YÖK Başkanı Erol Özvar büyük tepki oluşturan denklik kararıyla ilgili soruları yanıtladı. Yüzlerce adayı doğrudan ilgilendiren son dakika kararının etkisi ne olacak? Denklik kararı ile YKS zorunluluğu ortadan kalktı mı?

Yükseköğretim Kurulu bu sabah saatlerinde paylaşmış olduğu yeni karar ile akademik çevre tarafından büyük tepki ile karşılandı. Yurt dışı Yükseköğretim diplomasının denkliği işlemlerine yönelik 15 Mart tarihinde paylaşılan Resmi Gazete yönetmeliğinde yapılan değişiklik uygulamaya alındı.

Peki Neler Değişti?

Sıralamada İlk 400'de bulunan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilmesine karar verildi. Üstelik YKS'ye girme zorunluluğu da kaldırıldı. YÖK tarafından kabul edilen üç farklı uluslararası Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu konuyla ilgili ilk 400'de yer alan kurumlarının listesini paylaştı. Eczacılık, tıp, hukuk, diş hekimliği programları da içinde bulunan bu listede yer alan programlardan mezun olanlar doğrudan denklik kazanacak.

Onlar için YKS Şartı Kalktı!

YÖK Derecelendirme Kuruluşu ilk 1000’de yer alan üniversitelerle ilgili de bir karar aldı. Bu üniversitelere denklik müracaatı yapılacak. Ancak YKS'ye girme zorunluluğu olmayacak. İlk 1000’de yer alan üniversitelerin eczacılık, tıp, hukuk ve dış hekimliği programından mezun olanlar denklik için müracaat yaptıklarında ve başvurduklarında transkribe göre bireysel olarak değerlendirilecek. İlk 1000’de olmayan üniversite mezunları için ise YKS'ye girme ve başarı şartını geçme zorunluluğu hala devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.