1 Mayıs'ta O Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinin Tamamı Kesilecek

1 Mayıs'ta O Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinin Tamamı Kesilecek

1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle resmi tatil ilan edildi. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında istisnai kadrolar hariç 1 Mayıs tarihinde tatil ilan edildi. Peki okullarda işlenmeyecek olan derslerden dolayı ek dersler nasıl ayarlanacak. Kimlere hiç ek ders ödenmeyecek. Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücretleri ile ilgili 1 Mayıs için belli talimatlar verilmiştir.

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ders görevi olarak okuttukları üzerlerine tanımlı olan ders ücretleri 1 Mayıs tarihinde yerine getirilmiş sayılacak. Ancak ders görevi dışında kalan egzersiz ve nöbet görevlerine ait ek ders ücretleri ödenmeyecek.

Ancak söz konusu durum ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenler için geçerli değildir. Ders ücreti karşılığı okullarda görev yapan ücretli öğretmenler ise 1 Mayıs tarihine denk gelen ders görevleri kesilecektir.

1 Mayıs tarihinde 6 saat derse giren ücretli öğretmenlerden 6 saat ders görevi 3 saat de planlama ücreti toplamda 9 saatlik kesinti yapılacak.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum