Memurlar acil çözüm bekliyor: Kamu çalışanlarına zam ne zaman yapılacak? Bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Memurlar acil çözüm bekliyor: Kamu çalışanlarına zam ne zaman yapılacak? Bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Memurlar acil çözüm bekliyor: Kamu çalışanlarına zam ne zaman yapılacak? Bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, TBMM'nin tatile girmeden önce kamu görevlilerinin acil çözüm bekleyen sorunlarının torba yasaya dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Geylan, açıklamasında şu talepleri dile getirdi: Önceki günlerde emekli aylığı alt sınırının 2 bin lira olarak yükseltilmesinin ardından asgari ücrette de bir iyileştirme yapılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştır. Bu bağlamda, kamu çalışanlarının ücretleriyle ilgili de benzer bir adım atılması gerekmektedir.

Emeklilerimize yapılan seyyanen artışın benzeri şekilde memurlarımıza da yapılmalıdır. Ayrıca, birinci dereceye gelmiş olan tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları 3600 olarak belirlenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personelinin, Genel İdare Hizmetleri sınıfına alınması gerekmektedir.

AFET TAZMİNATI ÖDEMESİ YAPILMALI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, deprem bölgesinde çalışanların teşvik edilmesi ve afet tazminatı ödenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile birlikte yoğun bir iş yükü altında olan SGK çalışanlarının maaş ve özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı. Kadroya geçirilen sözleşmeli personelin yer değiştirme haklarındaki süre sınırının kaldırılması gerektiğini de belirten Geylan, kamu çalışanlarının sabrının kalmadığını ve sorunların çözümü için baharın beklendiğini ifade etti. Seçimler öncesinde kamu görevlilerinin yükünün hafifletilmesi ve sorunların daha fazla ertelenmemesi gerektiğine de dikkat çekti.

BAYRAM İKRAMİYELERİ VERİLSİN

memurlar-acil-cozum-bekliyor-kamu-calisanlarina-zam-ne-zaman-yapilacak-bayram-ikramiyesi-odenec-1

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, TBMM'nin tatil öncesi son oturumunda kamu çalışanlarının sorunlarına dair taleplerini dile getirdi. Geylan, dini bayramlarda ödenen ikramiyeden faydalanamayan memurların da bayram ikramiyesi almaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, 4/C’li statüden 4/B’li statüye geçen personelin mesleki eğitim durumları dikkate alınarak, personellerin mesleklerine uygun kadrolara atanmaları sağlanmalıdır, şeklinde talepte bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum