Gün İçerisinde 3 Bardaktan Fazla Çay Tüketenler Dikkat! Bu Hastalık Sizi Bekliyor

Gün İçerisinde 3 Bardaktan Fazla Çay Tüketenler Dikkat! Bu Hastalık Sizi Bekliyor

Yemeklerden sonra vazgeçilmez alışkanlığımız çay, özelliklede Türkiye’de en çok tüketilen içeceklerin başında gelmektedir.

Birçok insanın severek tükettiği bir içecek olsa da fazla tüketildiği zaman olumsuz etkilere neden oluyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını da unutmamak gerek.

Kültürümüzde oldukça önemli bir yeri olan çay günün her saatinde keyifle içilen, dostlarınızla edilen sohbetlere eşlik eden bir içecektir. Hatta o kadar çok seviliyor ki dünya çapında en fazla çay tüketen ülkeler araştırıldığı zaman Türkiye birinci sırada yer alıyor. Fakat çay tiryakilerini üzecek bir haber uzmanlardan geldi. Fazla çay tüketildiği zaman sağlık bakımından pek çok olumsuz etkisi olduğu belirtildi. Peki fazla çay tüketiminin ne gibi zararları var? İşte bütün ayrıntılar...

Çayın fazla tüketilmesi ile oluşacak zararlar

gun-icerisinde-3-bardaktan-fazla-cay-tuketenler-dikkat-bu-hastalik-sizi-bekliyor.jpg

Kahvedeki kadar olmasa da çayın içinde de belli bir oranda kafein yer almaktadır. Kafein fazla tüketildiği zaman sters, huzursuzluk ve anksiyete gibi duyguların şiddetle görülmesi kaçınılmaz olmaktadır. Gün içerisinde kendiniz çok fazla gergin ve stresli hissettiğiniz anda günlük çay tüketiminizi hem sınırlandırmanızda çok büyük fayda var. Fazla tüketilen çaydan dolayı oluşacak sorunlar ise şu şekilde;

  • Uyku bozuklukları
  • Diş problemleri
  • Demir emiliminin zorlaşması
  • Mide bulantısı
  • Hamilelik komplikasyonları
  • Baş ağrıları ve baş dönmesi

Eğer bu sorunları yaşamak istemiyorsanız çay tüketiminizi azaltın.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.