2024 yılında kamuda sözleşmeli görev yapan 460 bin personel kadroya geçti

2024 yılında kamuda sözleşmeli görev yapan 460 bin personel kadroya geçti

90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesi için çalışmalar devam ediyor. Düzenlemenin torba yasada yer alıp almayacağı belli değil.

90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesi için çalışmalar devam ediyor. Düzenlemenin torba yasada yer alıp almayacağı belli değil. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerini sürdürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kaç kişi kadro bekliyor? Yaklaşık 100 bin taşeron işçi kadro bekliyor. Düzenleme ne zaman çıkacak? Kesin bir tarih yok. Kimler kadroya alınacak? KİT'lerdeki ve kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçiler kadroya alınacak. Şartlar neler? Şartlar henüz belli değil.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, seçimden önce 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istedi. Bakan Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.