1 Nisan'da Okullar Tatil Mi? Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Geldi

1 Nisan'da Okullar Tatil Mi? Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Geldi

1 Nisan'da okullar tatil mi? Konuya yönelik detaylı açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderildi. Buna yönelik olarak okul yöneticileri ve öğretmenlerin alacakları ücretlerde herhangi bir kesintiye gidilecek mi?

1 Nisan'da okullar tatil mi sorusunun yanıtını meraklı bekleyiş nihayet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile son buldu. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri sonrasında 1 Nisan'da okullar tatil olacak.

1 Nisan'da okullar tatil mi? Buna yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine "Mahalli İdareler Genel Seçimleri" başlıklı bir yazı gönderdi.

81 il valiliğine gönderilen yazının içeriği şu şekilde: "Bilindiği üzere eğitim kurumları 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri sırasında asıl amaçlarından farklı bir nedenle kullanılacak. Seçimlerle ilgili sayımlar akşam geç saatlere kadar devam edecek. Bu durum, 1 Nisan sabahı için, eğitim kurumlarının, asıl amaçlarına uygun hale getirilmesi işlemini neredeyse imkansız hale getirmektedir. Bu nedenle bakanlığımıza bağlı eğitim ve öğretim kurumlarının, yeniden asıl amaçlarına uygun hale getirilmeleri için 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir."

Yazıda ek olarak şu bilgi de yer alıyor: Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapmakta olan yönetici ve öğretmenlerin, seçimler nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 1 Nisan 2024 Pazartesi günü verecekleri aylık karşılığı ders, ek ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yerine getirmiş sayılacaklar.

Yani 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil edilmesine bağlı olarak öğretmen ve okul yöneticilerinin ücretlerinde herhangi bir kesintiye gidilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.