MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ülke geneli ortak sınavların soru-cevap duyurusu yaptı

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ülke geneli ortak sınavların soru-cevap duyurusu yaptı

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları kapsamında, 6. ve 9. sınıflar için Türkçe ve matematik derslerinden sınavlar yapıldı. Bu sınavlarda ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 26-27 Mart'ta gerçekleştirilen ülke geneli ortak sınavların soru ve cevaplarını yayımladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları kapsamında, 6. ve 9. sınıflar için Türkçe ve matematik derslerinden sınavlar yapıldı. Bu sınavlarda ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı.

Öğrenciler, açık uçlu sorularda cevaplarını kendi cümleleriyle yazdı. Değerlendirme işlemleri 6. sınıf Türkçe için bağımsız iki puanlayıcı, diğer dersler için ise okul müdürlüklerinin kararına göre belirlenen öğretmenlerce yapılacak. Sonuçlar, "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinde ve e-Okul sisteminde ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.