Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı Mı? 45.000 Öğretmen Mi Atanacak?

Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı Mı? 45.000 Öğretmen Mi Atanacak?

Öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? 2023 yılında yapılan öğretmen atamaları 45.000 öğretmen için Mart ayı sonlarında açıklanmıştı. Peki 2024 yılında mesleğe kaç öğretmen, hangi branşlarda atanacak?

Öğretmen atama takvimi, 2024 yılında öğretmen adayları ve yakınları tarafından son zamanların en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde bir öğretmen adayına, atamaların önümüzdeki hafta açıklanacağı ve kontenjanların adil bir şekilde dağıtılacağına dair verdiği söz, yakın zamanda atamaların açıklanacağına dair beklentilerin artmasına neden oldu.

Öğrretmen atama takvimi 2024 için yapılacak olan açıklama, 2023 KPSS puanlarına göre yapılacak. Buna ilişkin branş ve kontenjan dağılımları pek çok öğretmen adayı tarafından merakla bekleniyor. Peki açıklamasının muhtemelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması beklenen atamalara dair açıklama tarihi ne zaman olacak?

Öğretmen atamaları, 2023 yılında Mart ayının sonlarında açıklanmıştı. 2024 yılı için ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından ilk olarak Şubat ayı hedef gösterilmişti. Ancak geçtiğimiz yıl 45.000 öğretmen için yapılan atama takvimi açıklaması, 2024 için takvimler 29 Mart'ı göstermesine karşın halen yapılmadı. Bu aşamada bakan tarafından öğretmen adayına verilen söz de göz önünde bulundurulduğunda atamaların 31 Mart 2024 Yerel seçimleri sonrasında açıklanacağını bekleyebiliriz.

En çok merak edilen konular arasında atama takvimi açıklaması tarihi ile birlikte, atamaların mülakatli mi yoksa mülakatsiz mi yapılacağı yer alıyor. Mülakat yapılacak ise eğer bunun 45 dakikalık bir örnek ders anlattırılması şeklinde gerçekleştirileceği söylenmişti. Zaman içerisinde bu konu ile ilgili gelişmeler oldukça sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum